Siła tkwi w naturze.
Różnorodność roślin, pozwala nam tworzyć niezwykłe kompozycje smakowe, ale również wyciągać to co najlepsze dla zdrowia. W serii Z łąki i pól, znajdziemy miedzy innymi nektar: z facelii, akacji czy wierzby. Wyjątkowe aromaty i smaki połączone w wielokwiatową kompozycję miodów.
Jeden z najpopularniejszych miodów na polskich stołach. Jego niepowtarzalne właściwości są efektem zbierania przez pszczoły pyłków z różnorodnych roślin i kwiatów. To właśnie sprawia, że jego kolor i smak trudno jednoznacznie określić. Wiosną miód wielokwiatowy jest delikatniejszy i jaśniejszy, latem bardziej aromatyczny i słodszy, a jego barwa ciemniejsza. Wyróżniającym składnikiem tego miodu jest nektar z kwiatów facelii. Roślina o delikatnym i przyjemnym zapachu.
Dlaczego ten miód jest tak wszystkim znany?
Przez swój uniwersalny smak, można go wykorzystać do wielu produktów. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do herbaty, deserów, marynat do mięs, a nawet do maseczek czy peelingów do ciała.