O firmie

„Mazurskie Miody” – firma zajmująca charakterystyczny „budynek z beczką” na obrzeżu podolsztyńskiego lasu, zaczynała od jednej, niepozornej pasieki. Lata rozwoju pszczelarskiej pasji pozwoliły „Mazurskim Miodom” dołączyć do miodowej elity, prezentując w swej ofercie prawdziwe bogactwo smaków – od najpopularniejszego miodu wielokwiatowego i rzepakowego, przez niebanalne miody wrzosowe i faceliowe, aż po tak egzotyczne odmiany, jak nowozelandzka manuka.

Siedziba

W 2007 roku „Mazurskie Miody” wkroczyły również na rynek alkoholowy – debiutowały z rozmachem, wprowadzając całą paletę niesyconych miodów pitnych: czwórniaki, trójniaki, dwójniaki oraz półtoraki, a także oparte na miodzie alkohole mocne. W 2011 roku do oferty dołączyły także alkohole o wielowiekowej tradycji destylacyjnej – Okowita Miodowa Mazurska o czterdziestopięcioprocentowej mocy oraz Okowita Miodowa Warmińska o zawartości alkoholu czterdziestu dwóch procent.

Właściciel