O firmie

„Mazurskie Miody” – firma zajmująca charakterystyczny „budynek z beczką” na obrzeżu pod olsztyńskiego lasu, zaczynała od jednej, niepozornej pasieki. Lata rozwoju pszczelarskiej pasji pozwoliły „Mazurskim Miodom” dołączyć do miodowej elity, prezentując w swej ofercie prawdziwe bogactwo smaków – od najpopularniejszego miodu wielokwiatowego i rzepakowego, przez  niebanalne miody wrzosowe i faceliowe, aż po tak egzotyczne odmiany, jak nowozelandzka manuka.

 

 

Siedziba

W 2007 roku „Mazurskie Miody” wkroczyły również na rynek alkoholowy. Hołdując ideałom wytyczonym przez założycieli, stała się miejscem poszukiwań nowych smaków, kolebką innowacyjnych metod uzyskiwania wyjątkowych trunków, które zawsze powstają w limitowanej ilości – tak zapomnianej w dobie szaleńczej produkcji przemysłowej.  Debiutowały z rozmachem, wprowadzając całą paletę niesyconych miodów pitnych: czwórniaki, trójniaki, dwójniaki oraz pótoraki, a także oparte na miodzie alkohole mocne. W 2011 roku do oferty dołączyły także alkohole o wielowiekowej tradycji destylacyjnej – Okowita Miodowa Mazurska o  mocy 45% oraz Okowita Miodowa Warmińska o 42% mocy.

Właściciel